Graaf Bentincklaan 6, Rhoon

De tuin van Monique Schmid

In Dec 2020 zijn wij in dit prachtige huis uit 1960 gaan wonen. Het huis en de tuin waren gedateerd waardoor we rigoureus zowel het huis als de tuin hebben
gemoderniseerd.

Voor de tuin zijn we in contact gekomen met tuinarchitect William de Boet toen nog in Middelharnis. We hebben hem gevraagd een tuin te realiseren die in het landschap van de Graaf Bentincklaan zou passen gecombineerd met onze wens deze tuin als een ware Wellness beleving te kunnen gebruiken. In plaats van een zwembad hebben we gekozen voor een zwemvijver waar we behalve verkoeling het hele jaar met veel plezier over kunnen wegdromen.

William slaagde erin een mooie tuin te ontwerpen met een variatie aan prachtige bomen en planten die we samen uitzochten op kleur en bloei waardoor de tuin het hele jaar een prachtig levendig schilderij is. De bomen die reeds aanwezig waren in de tuin waren op, behalve de prachtige walnoot achter in de tuin die prominent staat te stralen en de leeftijd van het huis weggeeft. De vormen van de tuin zijn rond waardoor deze toch natuurlijk blijft ogen.

De tuin is een heerlijke plek waar altijd wel ergens een heerlijk zonnetje staat om heerlijk te genieten. De overkapping met openhaard is de centrale plek van zowel het huis als de tuin, deze comfortabele ruimte is de plek waar we samenkomen en relaxen het hele jaar door. De sauna, de hottub en de buitendouche geven het geheel de luxe van een priv├ę Wellness waar we ook het hele jaar door van genieten.

Het onderhoud en de aanleg van de tuin is in handen van ArtVerde een hovenier waar we van op aan kunnen. Twee maal per jaar komen ze voor groot onderhoud de rest doen we zelf met hulp van onze (schoon)ouders die het heerlijk vinden ons te helpen in ruil voor gezelligheid en een lekkere lunch. Vele handen maken immers licht werk. Onze hond Quinty geniet van het gras waar ze heerlijk kan rennen achter de bal aan, door de ruimte voor haar een echt paradijs.

Dit jaar doen we mee met de open Bentinck tuinen dag en we zien jullie graag in onze tuin. Voor het goede doel de Hersenstichting is het mogelijk om onder het genot van een verfrissend drankje een eigen bodyscrub te maken op basis van natuurlijke ingredi├źnten zodat het Wellness gevoel mee naar huis genomen kan worden.